Leivoin 4 cappuccino-suklaakakkua tänään. Tarkoitus on siis päällystää marsipaanilla ja antaa joululahjoiksi.
tässä kuva meidän maistiaiskakusta, jonka tein sellaseen pitkula-vuokaan. tein myös matalaan sydänvuokaan yhden kakun ja reikävuokaan yhden.
pikkasen on jäänyt keskeltä raa'aksi, mutta ei se makua pahenna lainkaan. (tää viimeinen kakku oli pikkasen liian vähän aikaa uunissa, uskon että muut kakut on kypsiä.
yhden kakun jo kerkesin päällystää vihreällä marsipaanilla ja geelillä kirjoitin päälle Buon Natale ja vein naapurin italiais-suomalais perheelle.
200 g margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
3 dl vehnäj.
3 rkl kaakaoj.
2 tl vaniljasok.
3 rkl maitoa
2 pss cappuccino-jauhetta (á 12g)
100 g tummaa suklaata rouhittuna
Kuorrotus:
1 pss cappuccino-jauhetta
3 dl tomusokeria
2 rkl appelsiinimehua /vettä
vaahdota margariini + sokeri
lisää munat joukkoon yksitellen
lämmitä maitotilkka ja lisää cappuccinojauhe
lisää kuivat aineet ja cappuccino vuorotellen
taikinaan ja sitten suklaarouhe.
nostele taikina vuokaan ja 175 asteessa, alatasolla n.50 min
(mä sekoitin noi kaikki sähkövatkaimella, vaikka mun vanha kotitalousopettaja ois varmaan
käskenyt käyttämään puuhaarukkaa...
ja mun ostamassa cappuccino-pussissa näytti olevan
jauhetta 23g, joten pistin yhden pussin vain.
en tehnyt kuorrutusta ollenkaan vaan tein sokerikreemin jonka päälle nostin kaulitun
marsipaanin.
Kommentit